<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fryser investeringene i Norge: – Har ikke noe annet valg

Cermaq hadde planer om nye milliardinvesteringer i Norge, men legger alt på is med regjeringens forslag om lakseskatt.

Publisert 3. okt. 2022 kl. 14.47
Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 16.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
STANSER INVESTERINGENE: Konsernsjef Steven Rafferty i Cermaq annonserer at investeringene i Norge legges på is. Foto: Cermaq

Kritikken har haglet etter regjeringens forslag om ny lakseskatt. Forrige uke gikk Grieg Seafood ut og annonserte at alle investeringene blir satt på vent mens man regner på konsekvensene. Denne uken melder oppdrettsselskapet Cermaq at det fryser alle investeringer i Norge som følge grunnrenteskatten.

– Med bakgrunn i det nye forslaget har vi ikke noe annet valg enn å legge investeringsplaner på is. Forslaget vil påvirke vekst og jobbskaping i mange kystkommuner vi opererer i, sier konsernsjef Steven Rafferty i en pressemelding.

Cermaq har investert mer enn 5 milliarder kroner i de to oppdrettsregionene i Nordland og Finnmark siden 2016. Intensjonen var å investere et tilsvarende beløp i årene som kommer.

– Vi planla et nytt settefiskanlegg i Hasvik kommune i Finnmark som ville bidra med 30 nye arbeidsplasser, men det prosjektet er nå lagt på is, sier Rafferty.

– Det er liten tvil om at dagens forslag til grunnrenteskatt vil føre til mindre investeringer i Norge og mer andre steder. Det nye forslaget vil skade Norges posisjon som verdensledende på havbruk, sier han.

Cermaq Norway har 680 ansatte i Nordland og Finnmark, og er et av de største oppdrettsselskapene i Nord-Norge.