<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nytt lakseselskap trekker kjøp etter sjokkskatten

Lerøy Seafood trekker investering etter innføringene av regjeringens grunnrenteskatt. 

Publisert 3. okt. 2022 kl. 17.09
Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 18.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
KUTTER: Konsernsjef Henning Beltestad. CFO Sjur Malm (bak til venstre) og Arne Møgster (bak til høyre) Foto: Eivind Yggeseth

 

Lerøy Seafood kjøpte 614 tonn maksimalt tillatt biomasse til en samlet verdi på 123 millioner kroner i 2022. 

Lerøy hever nå kjøpet.

Regjeringen presenterte i forrige forslaget om innføring av grunnrenteskatt og dermed å øke skattesatsen fra 22 prosent til 62 prosent.

«Det skaper uforsvarlige rammevilkår for næringen i Norge, og endrer muligheter og insentiver for andre investeringer enn til vedlikehold», heter det i meldingen. 

Alle større nye investeringer i konsernets verdikjede i Norge må dessverre settes på vent i påvente av Stortingets beslutning. Styret har i dag besluttet å stanse en allerede påbegynt investering i økt bearbeidingskapasitet, stor 420 millioner kroner på Skjervøy i Troms.

– Norge bør ta ansvar, ikke minst i disse tider, og fortsatt legge til rette for produksjon av mat til verdens befolkning. Forslaget om grunnrenteskatt vil stanse utviklingen av næringens verdikjede og dermed redusere alle dens direkte og indirekte ringvirkninger langs kysten, sier konsernleder Henning Beltestad.