<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SalMar-sjefen gir seg

Gustavs Witzøes arvtager gir seg etter bare knappe fem måneder i SalMars sjefsstol. – Det riktige for selskapet var at jeg trer til siden, sier Linda Litlekalsøy Aase.

    Publisert 24. okt. 2022 kl. 08.31
    Oppdatert 24. okt. 2022 klokken 15.09
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 304 ord
    SALMAR-SJEF: Linda Litlekalsøy Aase. Foto: Iván Kverme

     

    Tidligere i år ble det kjent at Linda Litlekalsøy Aase tok over sjefsstolen i SalMar etter at grunnlegger Gustav Witzøe trakk seg tilbake til fordel for en plass i styret. Mandag ble det imidlertid kjent at hun trekker seg fra stillingen i SalMar, kun fem måneder etter at hun tiltrådte jobben.

    – SalMar har et fantastisk team og er godt rustet for den videre reisen, men det riktige for selskapet var at jeg trer til siden. Jeg har ikke anledning til å gå inn på detaljene for min beslutning, sier hun til Finansavisen.

    – Beslutningen har ikke noe med grunnrentesaken å gjøre, hvor selskapet og jeg har en omforent holdning, sier hun.

    Styret i SalMar kunngjorde mandag at det har vendt til egne rekker for en erstatter, og har utnevnt Frode Arntsen til ny toppsjef i selskapet. Han har vært ansatt i SalMar siden 2017, som konserndirektør for Salg & Industri. Han har jobbet i sjømatnæringen siden 2000, og har tidligere innehatt ulike lederstillinger i andre sjømatselskaper.

    – Jeg er meget motivert og klar til å ta på meg oppgaven til å lede et av verdens beste oppdrettsselskap. Oppgaven blir å sikre at den sterke utviklingen i SalMar fortsetter, sier Arntsen.

    SalMar-styreleder Gustav Witzøe takker i en kommentar Aase for innsatsen som konsernsjef.

    – Samtidig er jeg svært glad for at vi har fått en fullgod erstatter. Jeg er trygg på at Frode Arntsen vil lede konsernet på en utmerket måte, sier han.

    Kort SalMar-karriere 

    Aase kom til SalMar fra stillingen som konserndirektør og ansvarlig for forretningsområdet Electrification, maintenance and modifications i Aker Solutions, hvor hun hadde vært ansatt siden 2014 i ulike lederstillinger.

    Aase er ikke den eneste som den siste tiden har gitt seg etter kun kort tid i SalMar. For en knapp måned siden ble det kjent at finansdirektør Gunnar Nielsen hadde sagt opp sin stilling etter kun seks måneder.