<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets slipper salgsanbefaling

Måsøval Eiendom jakter en sterk partner i Ice Fish Farm etter interesse fra «høykvalitetsaktører.» DNB Markets tror emisjon kan unngås, og oppgraderer aksjen til hold.

    Publisert 22. nov. 2022 kl. 08.46
    Oppdatert 22. nov. 2022 klokken 09.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 235 ord
    UNNGÅR EMISJON? Det tror DNB Markets om Ice Fish Farm. Her fra et av selskapets anlegg på Island. Foto: Steinar Johansen

     

    DNB Markets oppgraderer Ice Fish Farm til hold fra selg og oppjusterer sitt kursmål på aksjen fra 21 til 26 kroner, går det frem av en oppdatering mandag ettermiddag. 

    Meglerhuset viser til at selskapets hovedaksjonær har meldt om interesse fra flere parter for å danne et nytt strategisk partnerskap for å håndtere kommende finansieringsbehov, og tror dermed en utvannende emisjon kan unngås.

    Ice Fish Farm la onsdag i forrige uke frem tall for tredje kvartal. Selskapet slaktet nesten dobbelt så mye som i samme periode året før. Samtidig ble topplinjen tredoblet og driftsresultatet mer enn femdoblet.

    2022-prognosen for totalt slaktevolum ble holdt uendret på 11.300 tonn, men planen er å øke dette til rundt 20.000 tonn i 2024 og 30.000 tonn i 2025.

    Setter 6 millioner smolt i år

    Torsdag meldte hovedaksjonær Måsøval Eiendom at ABG Sundal Collier hadde blitt hyret inn for å utforske mulighetene rundt et strategisk partnerskap, etter «innkommende interesse fra flere høykvalitetsaktører.»

    Måsøval Eiendom viste i børsmeldingen til at Ice Fish Farm har lisenser og søknader og ytterligere kapasitet i fjordene sine til å bli en betydelig aktør innen globalt lakseoppdrett, og bli mye større enn Måsøvals norske oppdrettsvirksomhet. 

    «Videre har selskapet akkurat startet på sin vekstreise, og vil sette rundt 6 millioner smolt i år. Derfor tror vi det er riktig timing for Måsøval Eiendom å utrede mulighetene for å bringe inn en sterk partner – i tillegg til oss selv, for å støtte denne vekstfasen», skriver selskapet.

    (TDN Direkt/FA)