<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nordlendinger mest negative til lakseskatten

Den foreslåtte grunnrenteskatten i havbruk får relativt stor støtte i en ny meningsmåling. Folk i Nord-Norge er mest negative.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 11.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
POSITIV NORDLENDING: Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: NTB

Men de yngre har ikke gjort seg opp en mening, og det er i Nord-Norge folk er mest negative til skatten, viser undersøkelsen instituttet InFact har gjort på vegne av IntraFish/Fiskeribladet.

– Det er selvsagt bra at en stor andel støtter vårt forslag om at deler av de store overskuddene i norsk havbruksnæring skal tilfalle vertskommunene og det store fellesskapet, sier fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) til IntraFish.

Fagsjef Knut Weberg i InFact sier det geografisk er flertall for grunnrenteskatt i alle områder.

– Det er ikke så store forskjeller, men jeg vil trekke fram Nord-Norge. Der er 40 prosent for, mens 34 prosent er mot. Men fremdeles er en signifikant andel positive til grunnrenteskatt, også i Nord-Norge. På Vestlandet ser man omtrent det samme bildet, sier han.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Langeland i Sjømat Norge tror de fleste ser på en merbeskatning av havbruk som positivt i dagens Norge.

– Samtidig tror jeg folk flest er opptatt av at enhver skattereform må skje i form av en klok og grundig prosess, som sikrer at skatteendringene ikke har negative konsekvenser, sier hun i en kommentar.

(©NTB)