<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil forske på nye råvarer til fiskefôret

Målet er å øke kombinasjonen av krill og andre råvarer i fiskefôr, og at dette skal gi nye muligheter for oppdrettsnæringen.

Publisert 29. nov. 2022 kl. 09.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
FORSKNING: Aker BioMarine, her ved adm. direktør Matts Johansen. Foto: Eivind Yggeseth

 

Aker BioMarine søker på seks forskningstillatelser til lakseoppdrett på til sammen 4.680 tonn maksimal biomasse, ifølge en melding fra selskapet tirsdag.

«Målet med forskningstillatelsene er å øke kombinasjonen av krill og andre råvarer i fiskefôr. Prosjektet, som er i partnerskap med LetSea og Nofima, vil gi nye muligheter for oppdrettsindustrien», heter det i meldingen.

Det vises til at Norge har en ambisjon om å mer enn tredoble produksjon av laks og ørret innen 2050, og samtidig har regjeringen satt som mål at alt fiskefôr i Norge skal være fra bærekraftige kilder innen 2030. Skal Norge lykkes med en bærekraftig vekst innen sjømatproduksjon, må næringen i større grad ta i bruk nye råvarer i fôr.

– Om denne søknaden innvilges, vil vi teste syv nye råvarer på syv år med mål om å øke kombinasjonen av disse nye råvarer i fiskefôr fra 0,4 prosent til 25 prosent innen 2030. Storskaladataen vil tilgjengeliggjøres, sier Matts Johansen, adm. direktør Aker BioMarine.

(TDN Direkt)