<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Andfjord-laksen i rute for første slakt

Andfjord Salmon melder om god vekst etter selskapets første smoltutsett, og øyner første inntekter til sommeren.

    Publisert 2. des. 2022 kl. 07.43
    Oppdatert 2. des. 2022 klokken 14.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 260 ord
    GOD BIOLOGI: – Beviset på god biologi ligger i høy biomassevekst og overlevelsesrate, sier adm. direktør Martin Rasmussen i Andfjord Salmon. Foto: Andfjord Salmon

     

    SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 08.00

    Det landbaserte oppdrettsselskapet Andfjord Salmon fikk et underskudd på driften på 14,7 millioner kroner i tredje kvartal, mot minus 11 millioner kroner i samme periode før. Siden selskapet fortsatt er i startgropa og ikke har slaktet første laks ennå hadde selskapet heller ingen inntekter i perioden.

    I slutten av juni ble selskapets første smoltutslipp gjennomført. Der ble det satt ut 200.000 laksesmolt med en snittvekt på 120 gram. Ifølge tredjekvartalsrapporten fredag har laksen nå en snittvekt på 1.350 gram.

    – Nå har vi kjørt alle bassengfunksjonene for fullt i ett år og 25. juni satte vi ut vår første smolt. De tekniske funksjonene fungerer veldig bra, og de biologiske forholdene i bassenget har vært gode for fisken. Beviset på god biologi ligger i høy biomassevekst og overlevelsesrate, sier adm. direktør Martin Rasmussen i Andfjord Salmon under tredjekvartalspresentasjonen.

    Overlevelsesraten har så langt ligget på 98,7 prosent, noe Andfjord selv beskriver som industriledende.

    Andfjord Salmon

     

    (Mill. kr) 3. kv./22 3. kv./21
    Driftsinntekter 0 0
    Driftsresultat −14,7 −11,4
    Resultat før skatt −15,5 −11,7
    Resultat etter skatt −15,5 −11,7

    Inntekter til neste år

    Går alt etter planen vil Andfjord Salmon slakte første laks i midten av neste år. Det vil i så fall markere selskapets første reelle inntekter fra lakseproduksjon. Selskapet vil deretter sette ut neste generasjon med smolt når første generasjon er blitt slaktet.

    – Vi jobber for å kunne sette ut smolt allerede i 2023. Uavhengig av om det blir våren eller sommeren så er det mulig, sier Rasmussen.

    Ved utgangen av kvartalet var kontantbeholdningen på 117 millioner kroner, eksklusive gjenværende banklån på 5 millioner, 20 millioner i ubenyttet kredittfasilitet og 5 millioner kroner i tilgjengelig tilskudd.