<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

20 milliarder i lotterigevinst

Powerball-jackpotten har nå nådd 1,9 milliarder dollar, den høyeste i USAs lotterihistorie.

  Publisert 6. nov. 2022 kl. 11.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  3. AUGUST: Det har vært 40 trekninger siden sist noen vant toppremien i Powerball-lotteriet i USA. Foto: Dreamstime

  I det amerikanske Powerball-lotteriet har nå premiepotten kommet opp i 1,9 milliarder dollar, cirka 19,5 milliarder kroner, som er ny rekord. Den tidligere rekorden var på 1,586 milliarder og ble satt i 2016. 

  – Vi er vitne til historie mens den utvikler seg, sier Drew Svitko, leder for Powerball-produktgruppen og adm. direktør i Pennsylvania Lottery.

  Powerball arrangeres i 45 delstater, pluss District of Columbia, Puerto Rico og De amerikanske jomfruøyene, skriver MarketWatch. 

  Ingen har vunnet toppremien siden 3. august, men skulle det var én heldig vinner kan vedkommende kreve å få utbetalt alt med engang, i motsetning til å få det spredt utover flere år, blir det bare halvparten cirka som blir utbetalt. 

  Når neste trekning gjennomføres mandag er har det vært 40 runder uten at noen har stukket av med toppremien. 

  Noe av grunnen til at det har gått så lang tid uten noen vinnere er at færre spiller lotto enn bare for noen år siden. I tillegg bidrar inflasjon og en trang økonomi til å dempe lysten etter å kjøpe et lodd når man vet at sjansen for å vinne jackpotten er 1 mot 292,2 millioner.