<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har aldri sett maken til oddsgevinst

Forretningsmannen Jim McIngvale innkasserte 6,3 millioner dollar da Houston Astros vant World Series. Utbetalingen er den største for Kindred Group noensinne.

Publisert 7. nov. 2022 kl. 13.15
Oppdatert 7. nov. 2022 klokken 13.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 246 ord
CHAMPAGNEN I TAKET: For Houston Astros-spiller Alex Bregman etter World Series-seieren som sikret en Unibet-kunde 6,3 millioner dollar i utbetaling. Foto: NTB

Spillkonsernet Kindred Group, med blant annet Unibet i porteføljen, har foretatt sin største utbetaling i historien etter at Houston Astros slo Philadelphia Phillies 4-1 i kamp 6 og avgjorde World Series-finalen i baseball, går det frem av en pressemelding.

Mottakeren av rekordsummen 6,3 millioner dollar – tilsvarende 64,6 millioner kroner – er den amerikanske forretningsmannen Jim McIngvale, som satte 1,05 millioner dollar på Astros-seier til 6,00 i odds. 

McIngvale, også kjent som «Mattress Mack», eier og driver butikkjeden Gallery. Sist Astros var i finalen – i 2019 – satte han 1,5 millioner dollar, men de pengene gikk tapt ettersom Washington Nationals tok pokalen hjem den gangen.

Utbetalingen på 6,3 millioner dollar vil ifølge meldingen inngå i Kindreds regnskap for Nord-Amerika i fjerde kvartal.

Bra for amerikansk økonomi?

World Series er finalene av Major League Baseball (MLB), hvor vinneren av American League og National League spiller syv kamper. Første lag til fire seire vinner.

I forkant av årets finale gjorde Bloomberg et poeng av at en Phillies-seier ville love dårlig for amerikansk økonomi. Phillies har vunnet World Series to ganger. I 1980 og 2008.

1980-seieren kom i etterkant av revolusjonen i Iran, som senket oljeproduksjonen og løftet oljeprisen og inflasjonen som den gang allerede var høy. Federal Reserve, ledet av Paul Volcker, svarte med flere kraftige renteøkninger som utløste en resesjon som varte helt inn i 1983.

2008-seieren kom like etter Lehman Brothers-kollapsen, i det som ble starten på en global finanskrise.