<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spilltestere danner fagforening

Spilltestere for Activision Blizzard i Albany har enstemmig gått inn for å danne fagforening.

    Publisert 5. des. 2022 kl. 13.21
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 267 ord
    POPULÆRT: «Call of Duty» er blant de mest populære spillene fra Activision Blizzard. Foto: Dreamstime

    Arbeidstagere som jobber med å teste spill for Activision Blizzard-enheten Blizzard Albany har stemt for å danne en en fagforening. De ansatte velger å gå sammen etter at selskapet for en tid tilbake gikk i forhandlinger med ansatte ved Wisconsin-virksomheten i selskapet som hadde dannet fagforening – den første fagforeningen i Activision Blizzard. 

    Arbeidstagerne, som er basert i delstatshovedstaden Albany i New York, var enstemmige i valget om å bli med i fagforeningen Communication Workers of America, skriver Reuters. 

    Activision Blizzard har utviklet spill som «Call of Duty», «Guitar Hero» og «Tony Hawk Pro Skater».

    Ønsket at flere skulle stemme

    Spillutvikleren har argumentert for at samtlige ansatte ved virksomheten deres i Albany, som er rundt 100 ansatte når man inkluderer produksjonsarbeidere, skulle ha vært involvert i avstemningen og ikke bare spilltesterne. 

    Den føderale etaten National Labour Relations Board avviser imidlertid disse innvendingene og sier at spilltesterne kan danne sin egen forhandlingsenhet fordi de utfører en distinkt rolle, har separat tilsyn og betydelig lavere lønn enn andre ansatte.

    Ifølge Reuters mener fagforeningen Communication Workers of America at deres seier kan åpne døren for fagforeninger hos andre spillutviklere.

    Activision vurderer alternativer

    En talsperson for Activision sier at selskapet vil vurdere sine alternativer og ha fokus på hva som er best for alle ansatte.

    – Vi mener fortsatt at hele Albany-teamet vårt bør ha stemmerett, sier talspersonen. 

    Activision Blizzard har mulighet frem til neste uke til å protestere på valgresultatet. Hvis den ikke gjør det, er Activision juridisk pålagt å begynne å forhandle med fagforeningen.

    I januar ble det kjent at Microsoft ville kjøpe Activision for nesten 69 milliarder dollar. Oppkjøpet har trukket ut i tid da konkurransemyndigheter i både USA og EU ønsker å granske avtalen