<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brann øker budsjettet til 18 millioner kroner

Toppserien-favoritt Brann økte budsjettet fra 12 til 18 millioner kroner over natten etter nysatsingen i vest. Jentene går for å forsvare serietittelen.

Publisert 16. mars 2022 kl. 13.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
2022: Guro Bergsvand (Brann), t.v. og Tanja Myrseth (Arna-Bjørnar) under presentasjonen av Toppserien for kvinner 2022. Foto: NTB

Det var i november i fjor Sandviken IL valgte å gi slipp på sitt suksessrike kvinnelag og overføre det til Brann-sfæren. Jentene hadde kort før vedtaket fullført sesongen med 17 seirer og én uavgjort på vei mot seriegull i toppdivisjonen.

– Budsjettet gikk raskt fra 12 millioner i fjor til 18 i år. Det er prosentvis (50) ganske mye høyere. Spillerne våre er dødsproffe. Det er dette de lever av, og de gjør alt som skal til for å prestere. De tjener ganske mye mindre enn herrespillerne, men er like proffe, sier Brann-trener Alexander Straus til NTB.

Han tror at om laget fortsetter suksessen, vil det kunne komme «tusenvis» av tilskuere på toppkampene hjemme mot for eksempel Rosenborg og Vålerenga.

I fjor noterte Sandviken det høyeste tilskuertallet på en enkeltkamp i serien med 1767, ifølge nifs.no.

– Vi hadde kick off forrige uke. Da møtte Brann-supporterne med Bataljonen og de forskjellige grupperingene opp og sang «Gullet skal hem», sier Straus.

Branns herrelag spiller i 1. divisjon denne sesongen. 

Første serierunde i toppserien, søndag (alle kamper 15.00): Arna-Bjørnar – Lyn, LSK Kvinner – Kolbotn, Rosenborg – Avaldsnes, Røa – Brann. Mandag: Vålerenga – Stabæk 20.00.

NTB