<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Går fra Aker Horizons til NFF

Karl-Petter Løken forlater Aker-systemet og returnerer til fotballen, som generalsekretær Norges Fotballforbund. Går ned rundt 6 millioner kroner i lønn.

    Publisert 24. juni 2022 kl. 10.36
    Oppdatert 24. juni 2022 klokken 13.24
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 488 ord
    BYTTER JOBB: Karl-Petter Løken forlater Aker Horizons og blir generalsekretær i Norges Fotballforbund.  FOTO: KVÆRNER

    Tidligere Kværner-sjef Karl-Petter Løken forlater Kjell Inge Røkkes fornybarparaply Aker Horizons til fordel for stillingen som generalsekretær i Norges Fotballforbund, fremgår det av en pressemelding fredag. 

    – Med Karl-Petter Løken får vi en generalsekretær med særdeles solid erfaring som både fotballmann og leder. I næringslivet har han vært leder på alle nivåer, herunder vært konsernsjef i Kværner ASA. Han har spilt på alle nivåer i norsk fotball og har et godt rykte blant de han har møtt i sin lange spillerkarriere, sier Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund i en uttalelse. 

    Løken har 36 landskamper for A-herrer, og har også spilt på aldersbestemte landslag. Han har spilt for Askim, Sarpsborg, Rosenborg og Stabæk. Med Rosenborg vant han syv seriemesterskap og fire cupmesterskap. Han har også trenerutdanning, og har vært fotballtrener i barne- og ungdomsfotballen i Øvrevoll Hosle. 

    Gjennom 20 år har Løken også vært ekspertkommentator både for herre- og kvinnefotball på NRK.

    Sivilingeniøren

    De senere årene har Løken, som er utdannet sivilingeniør i kjemiteknikk fra NTNU hatt flere tunge stillinger i olje- og gassindustrien i selskaper som Statoil, Norsk Hydro, Lundin og Aker Solutions.

    Fra 2018-2020 var Løken konsernsjef i Kværner, etter at selskapet ble fusjonert inn i Aker Solutions i 2020 har han vært investeringsdirektør i Aker Horizons. 

    – Fotballen har betydd mye for meg gjennom hele livet, og som jeg vil si at jeg har et lidenskapelig forhold til. Norsk fotball er inne i en spennende tid. Jeg håper å kunne bruke min ledererfaring til å bygge en enda sterkere organisasjon. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, Løken om sin nye jobb. 

    Det er ennå ikke avklart når Løken tiltrer stillingen som generalsekretær i Fotballforbundet. 

    Næringslivstopp

    Løken tok utdanning som sivilingeniør ved siden av fotballkarrieren i Rosenborg. Han har jobbet for Lundin, Statoil og Norsk Hydro og var i mange år ekspertkommentator for NRK før han ble konsernsjef i Kværner ASA i 2018.

    Nå gleder Løken seg til å ta fatt på nye oppgaver i NFF.

    – Fotballen har betydd mye for meg gjennom hele livet, og jeg vil si at jeg har et lidenskapelig forhold til den. Jeg har mange gode opplevelser fra barnefotballen, fra tiden som spiller på topp- og landslag, og som fotballpappa for egne barn. Gjennom nær 20 år som ekspertkommentator i NRK kjenner jeg også kvinnefotballen godt, både nasjonalt og internasjonalt, sier Løken og fortsetter:

    – Norsk fotball er inne i en spennende tid. Jeg håper å kunne bruke min ledererfaring til å bygge en enda sterkere organisasjon. Nå gleder jeg meg til å komme i gang.

    Det er foreløpig ikke avklart når han tiltrer sin nye stilling.

    Lønnsreduksjon

    Ifølge VG går 55-åringen kraftig ned i lønn når han tar NFF-jobben. Avisen skriver at skattelistene viser at han hadde inntekt på 7,8 millioner kroner i 2020. Klaveness forteller at Løkens lønn som generalsekretær i NFF vil bli 1,95 millioner kroner, altså en forskjell på 5,85 millioner.

    – Det er betydelig lavere enn tidligere generalsekretærer, sier hun.

    Forgjenger Pål Bjerketvedt hadde inntekt på 2,2 millioner kroner i 2020, skriver avisen.