<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avviser oppkjøpsrykter

Etter en elendig start på sesongen tok oppkjøpsryktene av Manchester United virkelig av denne uken. Nå går hedgefondet Apollo Global ut og avviser at de sitter ved forhandlingsbordet med Glazer-familien.

Publisert 21. aug. 2022 kl. 09.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
VERDENSOMSPENNENDE: Manchester United har en enormt stor fanbase over hele kloden, selv om laget ikke har vunnet den engelske ligaen siden 2013. Foto: Dreamstime

Det amerikanske hedgefondet Apollo Global Management er ikke interessert i å kjøpe en andel i klubben som for øyeblikket ligger sist i Premier League, Manchester United. 

Det sier en person som er kjent med situasjonen til det amerikanske nyhetsbyrået Bloomberg. Denne personen avviser samtidig rapportene om at Apollo skal være i eksklusive samtaler med Glazer-familien om å kjøpe seg inn i en av verdens største fotballklubber. 

Ingen oppkjøpsintensjoner

Det amerikanske hedgefondet skal ha vært involvert i finansieringssamtaler med et konsortium, men er ikke lenger i diskusjoner. Apollos intensjon skal heller aldri ha vært kjøpe seg direkte inn klubben heller, skriver Bloomberg. 

Representanter for Apollo og Manchester United har nektet å kommentere saken.

NEGATIV: Manchester United-legenden og ekspertkommentator Gary Neville ga uttrykk på Twitter at han ikke ønsket Apollo som nye medeiere i klubben hvor han tilbragte hele karrieren sin.

Da ryktene om at Glazer-familien kunne komme til å selge deler av Manchester United til Apollo eller et annet hedgefond reagerte flere supportergrupper. Mange United-fans skal allerede ha vært sinte på eieren for det de mener er ikke nok støtte til trener- og spillergruppen. 

Ifølge Bloomberg eier mer enn halvparten av de 20 Premier League-klubbene helt eller delvis av amerikanere.

Manchester United har vunnet ligaen 20 ganger – flest i England, men må tilbake til 2013 for sist gang de kunne løfte trofeet.

Selv om Apollo aldri offentlig har avslørt en direkte eierandel i noen fotballklubb, var hedgefondet involvert gjeldsfinansiering for Sporting Lisboa i fjor.