<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pappa Gjert kjøpt ut av familieselskapet

Gjert Ingebrigtsen er ute av familieselskapet Run Fast. I årene 2019-21 tok pappa og løpersønnene ut nesten 5 millioner kroner i utbytte.

  Publisert 14. okt. 2022 kl. 10.06
  Oppdatert 14. okt. 2022 klokken 10.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 230 ord
  SKILLER LAG: Pappa Gjert og sønnene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen. Foto: NTB

  Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen har kjøpt pappa Gjert Ingebrigtsen ut fra familieselskapet Run Fast, melder TV 2.

  Pappa og sønnene eide selskapet med hver sine 25 prosent frem til september, da enighet ble oppnådd. Henrik, Filip og Jakob står dermed igjen med hver sin tredjedel av selskapet som ble etablert i 2015. 

  Det er ifølge kanalen ikke kjent hvor mye sønnene betaler for å ta over.

  – Helt siden vi brøt med Gjert i begynnelsen av året så har vi sagt at det viktigste for oss nå er å ta kontroll på vår sportslige og økonomiske fremtid, sier Henrik Ingebrigtsen i en kommentar.

  Gjert Ingebrigtsen bekrefter exiten, men vil ellers ikke kommentere det han overfor TV 2 karakteriserer som «en intern familiesak.»

  5 millioner i utbytte

  Run Fast AS hadde i 2021 et resultat før skatt på nesten 1,9 millioner etter at omsetningen landet på drøyt 5,7 millioner kroner. Dette inkluderer inntekter fra Team Ingebrigtsens felles sponsoravtaler og inntekter fra Friidrettsforbundet til den daglige driften.

  Selskapet har siden oppstart dratt inn inntekter på over 21,8 millioner kroner, hvorav det aller meste i årene 2019-21. Samlet resultat før skatt siden 2015 er 6,3 millioner kroner. 

  Daglig leder Gjert Ingebrigtsen har ikke tatt ut noe lønn fra selskapet, ettersom Run Fast står oppført med null i lønnskostnader i samtlige driftsår.

  I årene 2018-21 ble det derimot tatt ut utbytter på nesten 5 millioner kroner.