<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Manchester United til salgs – aksjen skjøt opp 15 prosent

Manchester United jobber for å styrke økonomien via en tredjepart. Blant alternativene for Glazer-familien er å selge deler av eller hele klubben.

Publisert 23. nov. 2022 kl. 06.36
Oppdatert 23. nov. 2022 klokken 06.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
TIL SALGS: Manchester United er til salgs. Avbildet: Christian Eriksen, Anthony Martial og Marcus Rashford. Foto: Reuters

Det går frem av en børsmelding fra klubben. United er i «en prosess for å utforske strategiske alternativer».

Målet er å sikre framtidig vekst og at Manchester-klubben på en enda bedre måte utnytter mulighetene den har både sportslig og kommersielt.

Det var Skynews som først skrev at eierne vil vurdere sine finansielle muligheter, inkludert et salg.

Manchester United-aksjen er notert på Wall Street og skjøt opp 15 prosent i løpet av kort tid tirsdag etter nyheten sprakk. 

FORHATT: Avram Glazer og resten av Glazer-familien er sterkt mislikt blant United-supporterne. Foto: Bloomberg

Glazers out

United-styret vil vurdere flere alternativer. I tirsdagens melding blir blant annet innhenting av investorer og et salg nevnt.

– Vi vil evaluere alle alternativer for å sikre at vi tjener fansen vår på best mulig vis og at Manchester United maksimerer sine vekstmuligheter, sier brødreduoen Avram og Joel Glazer i en uttalelse.

Glazer-familien har aldri vært likt av United-fansen. Årsaken er måten amerikanerne sikret seg eierskapet på gjennom et såkalt fiendtlig oppkjøp i 2005.

Mye av kritikken mot dem har handlet om at Manchester United ble påført en stor gjeld som følge av overtakelsen. I tillegg er de blitt anklaget for å tyne ut penger fra klubben.

NTB/FA