<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Åpen for å kjøpe seg inn i United

Sir Jim Ratcliffe, Storbritannias fjerde rikeste, står fremst i køen av Manchester United-kjøpere. David Beckham vil også være med på laget.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 13.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 426 ord
SER INVESTERINGSMULIGHETER: David Beckham. Foto: NTB

Tidligere denne uken ble det kjent at den amerikanske Glazer-familien vurderer strategiske alternativer for sitt eierskap i Manchester United, inklusive et salg.

Financial Times skriver torsdag at tidligere United-stjerne David Beckham er åpen for å inngå samtaler med potensielle budgivere, og viser til kilder med kjennskap til saken.

– Kan gi troverdighet

En budgiver kan gjøre det lurt å ta Beckham med på laget, ettersom han fortsatt har en høy stjerne på Old Trafford. Avisen hevder at 47-åringen kan gi troverdighet til investorer som prøver å kjøpe United, og en bankbasert kilde nær prosessen opplyser at storklubben kan bli solgt for nærmere 7 milliarder pund (8,5 milliarder dollar) – og kanskje enda høyere hvis det blir en budkrig.

Dette er godt over anslag fra eksperter på fotballøkonomi som har uttalt at selv 4-5 milliarder pund er for høyt for en klubb som gikk i minus i fjor.

En person nær Beckham opplyser til Financial Times at investorer tidligere har kontaktet ham som mulig partner i eventuelle United-bud – uten at samtalene har båret frukter.

– Det er ikke mange klubber som har vært gjennom det United har vært gjennom de siste årene og fortsatt fyller opp stadion. Endringer vil komme, sa hovedpersonen selv til Sky Sports i mai.

Beckham har en bred portefølje av forretningsinteresser, og en formue som er estimert til 450 millioner dollar. Han er medeier i Major League Soccer-klubben Inter Miami, og er i disse dager aktuell som ambassadør for fotball-VM i Qatar.

Manchester United er til salgs og kan sette ny prisrekord! Se videoen for hva ekspertene tror fotballgiganten kan bli solgt for.

Ratcliffe først i køen?

Kanskje fremst i rekken av potensielle budgivere står Sir Jim Ratcliffe, hovedaksjonær i kjemikaliekonsernet Ineos. Mannen som ifølge Bloombergs milliardær-indeks er Storbritannias fjerde rikeste med en formue på 10,3 milliarder dollar, har vært United-supporter hele livet.

UNITED-SUPPORTER: Storbritannias fjerde rikeste, Sir Jim Ratcliffe. Foto: NTB

Ratcliffe har flere ganger signalisert sin interesse for å kjøpe klubben, senest tidligere i år, men la da ballen død etter tilbakemelding fra Glazer-familien om at United ikke var til salgs.

Spillereglene er nå åpenbart endret, og onsdag kveld skrev The Telegraph at Ratcliffe fremdeles er «seriøst interessert», og kommer til å by på klubben.

Amerikanere og arabere

Blant andre potensielle budgivere er ifølge Financial Times private equity-duoen Josh Harris og David Blitzer, samt en gruppering anført av basketballmogulene Stephen Pagliuca og Larry Tanenbaum. De to sistnevnte nådde ikke opp i budrunden om Chelsea tidligere i år. 

En annen amerikaner, Todd Boehly og investeringsselskapet Clearlake Capital, fikk tilslaget på London-klubben for 2,5 milliarder dollar.

Amerikansk interesse er ikke usannsynlig, og rådgiveren for Chelsea-transaksjonen, amerikanske Raine Group, har fått samme jobb av United-eierne. Midtøsten-investorer kan heller ikke utelukkes.