<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Betaler 200.000 kroner natten for å se VM på yacht

Hvis turistene ikke vil bo i varme telt i Qatar, kan de heller bo i Dubai og nyte ekstravagant luksus der yachtene og privatflyene står i kø. 

Publisert 24. nov. 2022 kl. 14.11
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 14.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 288 ord
DYRT: Xclusive Yachts tilbyr yachter som denne der klientene kan se VM mens de nyter en bedre middag og frisk sjøluft.  Foto: Reuters

De forente arabiske emirater nyter godt av at VM holdes i Qatar – et solid steinkast over bukten fra Dubai og Abu Dhabi.

Det estimeres nå at Dubai vil få et oppsving på ytterligere én million turister på grunn av fotballfesten, og slikt vet turistnæringen å dra nytte av, ifølge CNBC

Toppsjefen for flyplassene i Dubai, Paul Griffiths, omtaler storbyen som «den store inngangsporten» til VM, og tror det vil komme flere turister til Dubai enn til Qatar. 

I Qatar er det 45.000 hotellrom, ifølge Cushman & Wakefield Qatar. I Dubai er det 140.000 rom, ifølge hotellstatistikkselskapet STR. 

FEST: England-spiller Jude Bellingham feirer etter han scoret i VM i åpningskampen. Foto: AP Photo

Michelin-VM

Men for dem som ikke ønsker å se kampene live er det også mulig å leie yachter som viser kampene mens de nyter sjøluften i Persiabukten. 

Yachtene koster opp mot 200.000 kroner pr. natt. Da får du en yacht som går over tre etasjer med flybridge, bar, lounge, fem soverom og Michelin-kokk som tilbereder maten.

– Vi ser 300 prosent økning i yacht-bookinger i november og desember hovedsakelig på grunn av besøkende til VM, sier Amit Patel, adm. direktør i Xclusive Yachts, til Doha News. 

Eksklusiv reise

Flyselskapene har satt opp shuttlereiser med fly over til Qatar og tilbake til Dubai på under 24 timer. Hele 120 fly vil inn og ut av Dubais flyplass hver eneste dag mellom 20. november og 18. desember. Det betyr at det går et nytt fly mellom hvert 30. og 50. minutt. 

Ønsker du ikke å vente på flysete blant den gemene hop er det også mulighet å chartre egen privatjet. Et fullt fly med 10 plasser ligger nå på 650.000 kroner. Et enkeltsete ligger på rundt 80.000 kroner.

Flyreisen fra Dubai og Doha er som Oslo til Bergen – rundt 1 time.