<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Inderne lokker til seg brikkemakere

Produsenter av mikrobrikker skal lokkes til India med tilbud om skattelette og subsidier.

    Publisert 23. feb. 2007 kl. 09.08
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 119 ord

    India vil styrke sin posisjon som framvoksende stormakt innen datateknologi. Produsenter av mikrobrikker skal lokkes til landet med tilbud om skattelette og subsidier. India vil styrke sin posisjon som framvoksende stormakt innen datateknologi. Produsenter av mikrobrikker skal lokkes til landet med tilbud om skattelette og subsidier. Talsmenn for den indiske elektronikkindustrien hilste fredag regjeringens plan om å tiltrekke seg produsenter av såkalte datachips velkommen. Minister for informasjonsteknologi og kommunikasjon Dayanidhi Maran tror planen vil bidra til Indias sterke økonomiske vekst.Ifølge Maran kan planen føre til ekstra utenlandske investeringer i India på opp til 400 milliarder rupi eller rundt 55 milliarder kroner. Mikrobrikkene som inderne nå vil produsere, kan brukes i bankkort, mobiltelefoner, personlige datamaskiner og mange andre produkter. (©NTB)