<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kan du endelig (?) spionere på naboen

Googles stalker-teknologi kommer til Norge.

  Publisert 22. apr. 2009 kl. 18.08
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 242 ord
  Foto: Scanpix

  Google Maps er en av verdens mest populære karttjenester, og funksjonen Street View viser hvordan nabolag ser ut på gateplan. Fra før finnes tjenesten i USA, Frankrike, Italia, England samt flere andre land. Nå er Google Street View også på vei til Norge.23. april begynner Street View-bilene å kjøre rundt i Oslo og Bergen for å fotografere på gateplan. Bildene vil så bli bearbeidet og deretter lagt inn i Google Maps. Prosessen vil ta flere måneder, og vi kan derfor ikke si eksakt når Street View vil lanseres med bilder fra Norge.Street View er neste naturlige steg i utviklingen av karttjenester. Ved å vise hvordan gatene ser ut i virkeligheten, er det lettere for folk å finne veien dit de skal. Du kan blant annet sjekke ut mulige reisemål før du bestemmer deg for hvor du skal dra, avtale møtesteder med venner, eller sjekke ut et nabolag hvor du vurderer å kjøpe hus. Street View gir også nye muligheter til bedrifter og organisasjoner ved at de kan vise besøkende eksakt hvor de holder til.Bildene tas av spesialutstyrte biler som kjører i offentlige gater og fotograferer. Dette er bilder som hvem som helst kunne tatt. Av hensyn til personvern benyttes teknologi som anonymiserer ansiktene til alle avbildede personer og annen personlig informasjon som for eksempel registreringsskilter på biler.Det finnes også en funksjon hvor man kan rapportere upassende bilder. Så snart klagen er godkjent vil bildet bli fjernet.Slik kjenner du igjen en Google StreetView-bil