<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Iphone-brukere saksøker Apple

To grupper iPhone- og iPad-brukere saksøker produsenten Apple for å ha utlevert personlig informasjon om dem til andre firma.

  Publisert 29. des. 2010 kl. 09.03
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 82 ord
  Foto: Apple Computer

  To grupper iPhone- og iPad-brukere saksøker produsenten Apple for å ha utlevert personlig informasjon om dem til andre firma.Saken skal behandles ved en føderal domstol i California, og saksøkerne har bedt om at den blir behandlet som et såkalt gruppesøksmål mot Apple og produsentene av flere applikasjoner.Stridens kjerne er at Apple skal ha utlevert personlig informasjon om iPhone- og iPad-brukere til eksterne selskap, uten brukernes godkjenning.Saksøkerne krever et forbud mot videreformidling av slik informasjon og krever også økonomisk kompensasjon fra Apple. (©NTB)