<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens første kvote-app

Nå kan du enklere sjekke om du holder deg innenfor tax-free-kvoten. En ny app hjelper deg holde oversikt.

  Publisert 30. juni 2016 kl. 11.57
  Oppdatert 30. juni 2016 klokken 11.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 87 ord
  iphone, smarttelefon

  Finansminister Siv Jensen (Frp) og lederne fra Tollvesenet lanserte torsdag verdens første kvoteapp på Oslo lufthavn.Appen forteller deg hva som er avgiftsfri kvote og hvor mye alkohol og tobakk du i tillegg kan ta meg deg og fortolle.Du kan også bruke appen til å betale dersom du går over kvoten. Har du gjort det, kan du gå på grønn sone gjennom tollen og vise kvittering dersom du blir kontrollert.På sikt vil det bli mulig å fortolle flere varer som reisegods ved hjelp av appen, opplyser Tolldirektoratet. (©NTB)