<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– 500 millioner Yahoo-brukere ble hacket

IT-selskapet Yahoo bekrefter at en halv milliard Yahoo-kontoer ble hacket for to år siden og at hackerne trolig handlet på oppdrag fra en stat.

    Publisert 23. sep. 2016 kl. 06.09
    Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 06.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 140 ord

    – Basert på det som har kommet fram i den pågående etterforskningen, så antar Yahoo at informasjon fra minst 500 millioner brukerkontoer ble stjålet, heter det i en uttalelse fra den amerikanske IT-giganten torsdag.Det dreier seg om et omfattende hackerangrep som skjedde i 2014. Alt fra navn, epostadresser, telefonnumre og krypterte passord ble stjålet. Men ifølge Yahoo har ikke hackerne hentet ut kredittkortopplysninger og ikke-krypterte passord.– Yahoo jobber tett med politiet i denne saken, sier selskapet videre.IT-giganten oppfordrer brukere som er rammet, til å endre passord. Alle brukere som ikke har endret passord siden 2014, bør gjøre det for sikkerhets skyld.I tillegg oppfordres brukere til å melde fra hvis de oppdager noe mistenkelig.– Datainnbrudd og tyveri utført av personer som handler på oppdrag fra stater, er blitt stadig vanligere i hele teknologibransjen, heter det i en uttalelse fra Yahoo. (©NTB)