<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

CIA har over 1.000 verktøy for å hacke datamaskiner og mobiltelefoner

    Publisert 7. mars 2017 kl. 15.52
    Oppdatert 7. mars 2017 klokken 16.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 177 ord

    Etterretningstjenesten CIA har over 1.000 verktøy for å hacke datamaskiner, mobiltelefoner og smart-TV-er, hevder WikiLeaks gjennom nye lekkasjer. WikiLeaks publiserte tirsdag den til nå største mengden dokumenter som skal komme fra CIA.– Denne usedvanlige samlingen, som omfatter flere hundre millioner linjer med kode, gir tilgang til hele CIAs hackingkapasitet, skriver WikiLeaks i en pressemelding. WikiLeaks advarer mot at blant annet journalister kan være en målgruppe for CIA ved at både iPhone- og Android-telefoner kan infiseres.CIAs hackingavdeling, som formelt tilhører Center for Cyber Intelligence (CCI) hadde ved nyttår over 5.000 registrerte brukere og har utviklet over 1.000 hackingverktøy, ifølge WikiLeaks.– Omfanget er så stort at CIAs hackere ved utgangen av 2016 hadde brukt mer kode enn det som trengs til å styre hele Facebook. CIA hadde på et vis utviklet sitt eget NSA, men med enda mindre forklaringsplikt og uten å måtte svare offentlig på budsjettets omfang, heter det.CIAs verktøy er ifølge WikiLeaks laget for å kunne utnytte en rekke produkter som Apples iOS-plattformer, Googles Android-plattform og Microsofts Windows-plattform. Fjernsynsapparater fra Samsung kan utnyttes til avlytting, heter det videre.