<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Møt Elon Musks nye tech-baby

Elon Musks hjerne-teknologi planlegger med forsøk på mennesker i løpet av 2020

Publisert 18. juli 2019 kl. 10.04
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord

Musks ambisiøse Neuralink setter seg mål for øye om å teste teknologien på mennesker i løpet av neste år. Musk snakket om planene på et arrangement i San Francisco sent tirsdag.Hensikten med teknologien er blant annet å la mennesker kunne kontrollere datamaskiner med hjernen.Flere bruksområderFremgangsmåten skal med tiden bli like enkel som ved en laseroperasjon på øyet, ifølge Musk. Neuralink ser for seg å borre hull inn i hjernen, for så å etterlate en liten maskinvare som kan tilkobles en smarttelefon via Bluetooth. Teknologien besitter flere bruksområder utover å kunne kontrollere datamaskiner.Blant annet tror Musk at mennesker nå kan kommunisere kun ved å bruke tankene, altså telepati. Musk fremmer samtidig at Neuralink skal kunne virke til medisinske formål, som å kurere hjernesykdommer, samt hjelpe mennesker med svekket tale og syn, ifølge New York Times. Suksessfulle forsøkTeknologien har så langt gjort gjennombrudd i forbindelse med dyreforsøk. Musk uttalte tirsdag at en ape har kontrollert en datamaskin kun med hjernen. Dermed er scenen dekket for å utstyre mennesker med teknologien i løpet av 2020. Musk er medgrunnlegger av Neuralink og har investert 100 millioner dollar i selskapet, ifølge New York Times. Den ambisiøse Tesla-eieren begynte først å uttale seg om Neuralink i 2017.Se også: Musk skal starte med hjernekirurgi