<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solide resultater

Adm. direkør, Kristin Skogen Lund, sier at de med oppkjøpet som ble annonsert i går forventer å styrke driften videre.

Publisert 17. juli 2020 kl. 07.12
Oppdatert 17. juli 2020 klokken 07.30
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
PRESENTERER: Konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund. Foto: NTB Scanpix

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

Det kommer frem av kvartalstallene til Schibsted at de har klart å håndtere coronakrisen, ved å levere relativt sterke resultater. 

Til tross for at driftsinntekter reduseres fra 4.798 millioner kroner andre kvartal i fjor, til 4.645 millioner kroner i år, har de altså fått en betydelig økning i resultat etter skatt. Det har nemlig økt fra 353 millioner kroner til 469 millioner kroner dette kvartalet.

Resultat per aksje endte på 2,01 kroner, en økning på 76 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2019.

I tillegg rapporterer Schibsted at de har levert en EBITDA på 498 millioner kroner, hvilket er betydelig sterkere enn for første kvartal. 

– Jeg er fornøyd med å kunne si at vi, til tross for disse omstendighetene, leverte solide resultater, sier adm. direktør Kristin Skogen Lund.

Det kom i går frem at Schibsted har kjøpt 100 prosent av aksjene i det finske rubrikkselskapet Oikotie, som i transaksjonen verdsettes til omtrent 2 milliarder kroner. 

Skogen Lund sier i børsmeldingen at de er svært fornøyde med oppkjøpet, og at de vil styrke styrke posisjonen sin i Finland. 

– Vi er sikre på at dette oppkjøpet vil hjelpe oss å skape større verdier for alle interessentene våre i tiden som kommer, sier Skogen Lund.

Schibsted 

(Mill. kr) 2. kv./20 2. kv./19
Driftsinntekter 4.645 4.798
Driftsresultat 534 603
Resultat før skatt 300 568
Resultat etter skatt 469 353

Schibsted

  • Internasjonalt mediekonsern med blant annet VG, Aftenposten og Finn.no som underselskaper. 
  • Har hovedkontor i Oslo. 
  • Konsernsjef er Kristin Skogen Lund. 
  • Fikk nåværende selskapsform i 2018 etter at Schibsteds portefølje av utenlandske rubrikkselskaper ble skilt ut i eget selskap og senere fikk navnet Adevinta. 
  • Største aksjonær er Blommenholm Industrier, som videre eies av Stiftelsen Tinius.