<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbake til start for børsnykommer

Ayfie Group er ned 25 prosent siden all-time high, og nærmer seg noteringskursen.

Publisert 26. juli 2020 kl. 20.23
Oppdatert 26. juli 2020 klokken 20.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
RØDE DAGER: Økonomidirektør Siw Ødegaard sammen Jostein Devold (f.v.), Roar Hansen, Frode Lund Nielsen, Christian Jensen, Øyvind Amundsen og Eirik Høiby Ausland. Foto: Siv Dolmen

IT-selskapet spesialiserer seg på programvarer for tekstanalyse som brukes for å strukturere store mengder ustrukturerte data.

Ayfie Group ble børsnotert for drøye tre uker siden. Selskapet hadde i forkant av noteringen en emisjon på 50 millioner kroner, til 2 kroner pr. aksje.

STØRSTE AKSJONÆR: Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier, med drøyt 16,5 prosent. Foto: Iván Kverme

Bare i løpet av tre dager hadde selskapet hatt en rakettoppgang på over 50 prosent. Men gleden ble kortvarig. Den seneste uken er nesten hele børsoppgangen blitt skrellet vekk. Det tilsvarer rundt 90 millioner kroner i markedsverdi som er borte.

Økonomidirektør Siw Ødegaard har tidligere sagt til Finansavisen at selskapet valgte å gå på børs for å styrke egenkapitalen for videre vekst i Norden og USA.

Selskapet har en rekke kjendiser på eiersiden, deriblant Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen.

På kundelisten deres finner man blant andre advokatselskapene BAHR og Thommessen, forsikringskonsernet Allianz, Statkraft og industrikonsernet Siemens.

Omstrukturering ga tap

I 2019 hadde selskapet en reduksjon på 3 millioner kroner i omsetning, som følge av omlegging.

«Vi har vært i en omleggingsfase, der vi valgte i 2018 og 2019 å fokusere på LegalTech og FinTech. Samtidig er vi i ferd med å utvikle selskapet fra å være et utviklingsselskap til å fokusere på salg og vekst», sa Ødegaard.

Ayfie Group

(Mill. kr) 2019 2018
Driftsinntekter 46 49
Driftsresultat −104 −60
Resultat før skatt −112 −60