<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krevende 1. halvår for Hiddn Solutions

Store omveltninger for teknologiselskapet i første halvår. 

Publisert 28. aug. 2020
Oppdatert 28. aug. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
UTVIKLER: Gjennom datterselskapene er Hiddn engasjert i utvikling, produksjon og salg av proprietære maskinvarebaserte autentiserings- og krypterte produkter. Foto: HÃ¥kon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Siden desember 2019 har det vært store operasjonelle endringer for Hiddn Solutions etter at Finn Clausen Sikkerhetssystemer, som er et datterselskap 100 prosent eid av Hiddn, begjærte konkurs 20. mai i år, går det frem i kvartalsrapporten fredag. 

Selskapet hadde ingen inntekter i første halvår, mye på grunn av restruktureringen og begjæringen om konkurs i FCS.

«FCS utgjorde en liten investering for Hiddn og leverte tap i flere år. Selv om en konkursbegjæring er uheldig, så vil effekten på Hiddns likviditet være positiv fremover», skriver selskapet i halvårsrapporten. 

10. juni ble det bestemt at Hiddn Solutions AS, et 100 prosent deleid datterselskap av Hiddn Solutions ASA, skulle avvikles. Selskapet har ikke tapt penger de siste årene, men operert med negativ egenkapital. Avviklingen vil også ha positiv innvirkning på likviditeten fremover. 

Styret skriver i kvartalsrapporten at det vil fortsette å evaluere og utforske nye muligheter for å skape verdiskapning, og at det allerede har blitt kontaktet av flere unoterte selskaper for en mulig sammenslåing. 

Les hele kvartalsrapporten her

Hiddn Solutions

(Mill. kr) 1. hå./20 1. hå./19
Driftsinntekter - 5,0
Driftsresultat -7,5 -21,6
Resultat før skatt -7,5 -22,2
Resultat etter skatt -6,8 -24,2