<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Airthings-noteringen: – Vi ser enorme muligheter

Airthings noteres fredag på Merkur Market. Selskapets sjef bærer langsiktige briller, og øyner milliarden om fire år.

  Publisert 30. okt. 2020 kl. 09.11
  Oppdatert 30. okt. 2020 klokken 09.18
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 260 ord
  Airthings på Merkur Market
  Konsernsjef Øyvind Birkenes om noteringen.

  Airthings lager produkter innen innendørs luftkvalitet, får privatpersoner, bedrifter, offentlige kunder og profesjonelle aktører. Fredag debuterer selskapet på Merkur Market – med tickerkode AIRX-ME .

  Før noteringen har selskapet hentet 864 millioner kroner i en emisjon , etter stor interesse fra institusjonelle investorer. Aksel Lund Svindal kom tidlig inn på eiersiden i Airthings. I forbindelse med emisjonen ville han selge aksjer for over 4 millioner kroner, der tilnærmet alt ville være ren gevinst. Han inngår nå i Airthings styre.

  Vanskelig med timing

  Ved de seneste børsnoteringene på Merkur Market har investorene tapt penger, og Nordea-strateg har spådd full stans i nye noteringer – på grunn av én stor feil.

  Airthings-sjef Øyvind Birkenes vedgår at det aldri er mulig å treffe eksakt når det gjelder timing av børsnotering, men presiserer at det er de langsiktige målene som er viktigst for selskapet.

  – Vi ser at selskapet trenger kapital for å vokse videre, sier Birkenes til Finansavisen.

  – Vi ser enorme muligheter til å vokse dette selskapet.

  Milliard i sikte

  Han viser til at selskapets omsetning i år vil bli på mellom 200 og 220 millioner kroner, og at Airthings' mål er å vokse til én milliard i 2024.

  De seneste årene har selskapet ifølge Birkenes hatt en gjennomsnittlig vekstrate på rundt 60–70 prosent. De kommende årene ser han en vekstrate på 48 prosent pr. år i snitt frem mot 2024.

  Hovedsakelig er ambisjonen å vokse organisk, men Birkenes utelukker ikke nye oppkjøp utover overtagelsen av Airtight tidligere i år.

  Ifølge Airthings-sjefen er selskapets børsplaner å først gå på Merkur Market nå, for så å gå på hovedlisten ved Oslo Børs senere.