<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Snapchat kjøper norsk musikkapp for flere hundre millioner

Snapchat kjøper norske Voisey for flere hundre millioner.

Publisert 24. nov. 2020 kl. 11.20
Oppdatert 24. nov. 2020 klokken 12.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
Snapchat Foto: Dreamstime

Den norske musikkappen Voisey har blitt kjøpt opp av sosiale medier-gigant Snapchat. Kjøpesummen skal være på flere hundre millioner kroner.

Pål Wagtskjold-Myran og Erlend Drevdal Hausken er bakmennene bak suksessen. 

– At det sitter en 16 år gammel jente på en liten øy i Nord-Norge og samarbeider med en produsent av hardcore grime fra tykkeste London, er utrolig kult å se. Det er slike møter Voisey skaper, sa Hausken, adm. direktør for Voisey, til BT i fjor. 

Business Insider melder at Snapchat har kjøpt Voisey, som igjen eies av Soundio. Wagtskjold-Myran og Hausken eier cirka 25 prosent hver av Soundio.

Det er ikke klart hvor stor kjøpesummen er på, men Snapchat hentet nylig 500 millioner dollar i en emisjon, og det er antatt at noe av dette er satt av til oppkjøp og fusjoner. 

En «Voisey» kan se ut som dette eller dette.

Voisey har blitt kjøpt opp av Snapchat. Foto: Voisey

Bergensinvestorer som 7fjell Ventures, Dag Skansen, musikkfondet Buzz og Vestlandets Innovasjonsselskap eier mellom 2 og 3 prosent av aksjene hver.

De fire gründerne Dag Langfoss-Håland, Wagtskjold-Myran, Hausken og Oliver Barnes gikk alle ut av styret av Voisey i oktober. Det samme gjorde de første investorene, Terry Steven Fisher og Jason Lee Brook, ifølge TechCrunch