<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette er en mulighet du bare får én gang i livet

Fremtiden i techsektoren ligger i India og andre utviklingsland, mener en ledende tech-ekspert.

Publisert 15:01 15. des. 2020
Oppdatert 15:07 15. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
ENESTÅENDE MULIGHET: Vijay Shekhar Sharma, adm. direktør i Paytm, mener utviklingsland står ovenfor en gigantisk utvikling. Foto: Bloomberg

– Indiske entreprenører har en mulighet de bare får én gang i livet til å forme fremtiden i techsektoren, sier Vijay Shekhar Sharma. adm. direktør i det indiske fintech-selskapet Paytm, på FinTech Festivalen i Singapore.

Sharma er gründeren bak et av Indias mest suksessrike start-ups, og mener entreprenørene står ovenfor en stor mulighet, ikke bare i India, men verden over. 

Under pandemien har internettbruken akselerert behovet for nye nettbaserte verktøy også i utviklingsland. I vestlig kultur merker vi også behovet for økt andel videokonferanser, å kunne jobbe hjemmefra og samarbeide om prosjekter uten å være fysisk sammen.

Paytm-gründeren mener teknologien i dag er designet for sofistikerte brukere i rike land, og ser et enormt behov i utviklingsland. Flere eksperter peker mot India og andre Emerging Markets som gode investerscase

– Det passer kanskje én milliard mennesker, men resten av verdens 4,6 milliarder internettbrukere trenger nye skreddersydde løsninger, sier han.

– Som start-ups og entreprenører i India har vi muligheten til å innvirkning over hele verden.

India er verdens nest største internettmarked etter Kina. I juni hadde India 750 millioner nettbrukere, og det er ventet at tallet vil nå en milliard i 2025.