<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jack Ma forsøker desperat å redde børsnotering

– Dere kan ta en hvilken som helst del av plattformen, sier han.

Publisert 21. des. 2020 kl. 15.08
Oppdatert 21. des. 2020 klokken 18.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
GAVMILD: Jack Ma, grunnlegger av Alibaba og Ant Group, vil gi deler av selskapet til kinesiske myndigheter for å bli børsnotert. Foto: AFP

Jack Ma, Kinas rikeste mann og konsernsjef i Ant Group og tidligere Alibaba, går til drastiske tiltak for å redde børsnotering av Ant Group i Hongkong og Shanghai.

I starten av november ble historiens største børsnotering stoppet da regelendringer gjorde at selskapet ikke lenger oppfylte kravene for å gå på børs.

Nå forsøker Ma å redde forholdet med Beijing og tilbyr kinesiske myndigheter å ta over deler av fintech-selskapet hans.

– Dere kan ta hvilken som helst av plattformene Ant har, så lenge landet trenger det, foreslo Ma i samtaler med myndighetene, ifølge WSJ.

Tilbudet virker som en erkjennelse av at Ma har gjort noe galt i forbindelse med børsnoteringen tidligere i år, skriver WSJ. Ma satt i helgen i møter med kinesiske myndigheter og tilsynsmenn.

Ma skjelte i oktober ut president Xi Jinpings kampanje om å ta kontroll over finansiell risiko, og mente den kveler innovasjon. Myndighetene så da Ant skulle noteres i november utfordringer med businessmodellen.

Kilder som er nære de kinesiske myndighetene sier at de ikke har tatt noen avgjørelse på om de vil akseptere Mas tilbud.