<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solgte Kahoot-aksjer for 100 millioner på to dager

Da aksjekursen i Kahoot steg til all-time high i forrige uke, så Tore Aksel Voldberg sitt snitt til å ta litt gevinst. 

  Publisert 13. jan. 2021 kl. 15.07
  Oppdatert 16. jan. 2021 klokken 08.34
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 406 ord
  SELGER: Finansmannen Tore Aksel Voldberg, her utenfor Theatercafeen julen 2019. Foto: Iván Kverme

  Mens Øystein Stray Spetalen-kompis Harald Moræus-Hanssen nylig dumpet aksjene sine i børsraketten Saga Pure, viser aksjonærlister at også Jan Haudemann-Andersen-kompis Tore Aksel Voldberg har begynt å ta gevinst i spill- og læringsplattformen Kahoot.

  Det var på onsdag i forrige uke at Kahoot-aksjen gjorde sitt foreløpige siste rykk oppover og nådde 120 kroner pr. aksje, noe som verdsatte selskapet til 55 milliarder kroner. I løpet av den dagen, og dagen etter, solgte Tore Aksel Voldberg aksjer for rundt 100 millioner kroner. 

  Forløpet er hensyntatt forsinkelsen på to dager, fra aksjehandler utføres til de blir registrert i aksjonærregistrene. 

  Før nedsalget stod Voldberg oppført med 3,1 millioner aksjer i Kahoot. Nå eier han 2,2 millioner aksjer til en verdi av rundt 255 millioner kroner.

  Ikke solgt i Vaccibody

  Finansavisen har ikke lyktes i å få kontakt med Voldberg, og har dermed ikke fått bekreftet om nedsalget er reelt, eller om det skyldes utlån av aksjer til shorthandel. Men siden endringen i aksjebeholdningen er betydelig, virker det som om nedsalget er reelt.

  Voldberg er også investert sammen med Jan Haudemann-Andersen i Vaccibody. Der er han femte største aksjonær og eier aksjer for rundt 685 millioner kroner. Foreløpig har ikke Voldberg solgt aksjer her.

  De som har solgt

  Andre Kahoot-aksjonærer som har solgt seg ned de seneste dagene er aksjefondene Alfred Berg Gambak, DNB Norden og DNB Norge Selektiv. Samtidig har småaksjonærer kastes seg over selskapet. Beviset på dét er at Nordnets klientkonto er aksjonæren som hittil i 2021 har rykket raskest oppover på aksjonærlisten. 

  Nylig skrev vi også om CARN Capital, som ble beste norske hedgefond i 2020 målt i avkastning. Også de har solgt seg betydelig ned i Kahoot i den seneste tiden.

  «Selskapet leverer veldig godt og de er glimrende posisjonert. Men verdsettelsen er svært høy, så vi har solgt oss gradvis ned for å redusere risikoen i porteføljen», sa daglig leder Christer Bjørndal i CARN Capital til Finansavisen.

  Enorm kursoppgang

  Kahoot prises til rundt 80 ganger estimerte inntekter i 2021, noe som mange vil hevde er i overkant stivt, uansett hvor lyse utsiktene er.

  Men om høydeskrekken treffer deg nå, skal det nevnes at den respekterte storaksjonæren Softbank kjøpte seg ytterligere opp i Kahoot rett før jul på 79 kroner pr. aksje. 

  Kahoot har gitt sine eiere fantastisk avkastning. I tillegg til Jan Haudemann-Andersen, Kahoot-sjef Eilert Hanoa og Tore Aksel Voldberg, har en rekke kjente og ukjente nordmenn tjent stort på investeringen. Etter at selskapet ble børsnotert, har verdien av selskapet økt med over 1.000 prosent.