<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Digiplex kjøper 60 mål på Follum

Datasenterleverandøren planlegger ny datasenterpark på 60 mål utenfor Hønefoss, med opsjon på 100 mål til.

Publisert 24. jan. 2021 kl. 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
ETABLERER DATAPARK: Digiplex har kjøpt 60 mål tomt, og planlegger ny datasenterpark ved Hønefoss. Illustrasjon: Digiplex

Digiplex planlegger å bygge en ny datasenterpark i industriparken Treklyngen utenfor Hønefoss. Selskapet kjøper 60 mål tomt i nærheten av der Norske Skog Follum tidligere lå, med opsjon på å utvide med ytterligere 100 mål til.

Planen er å bygge en datasenterpark som skal tiltrekke seg internasjonale kunder, der trekkplasteret er fornybar energi levert av blant andre Ringerikskraft. 

Lokal tilgang på 200 megawatt fornybar energi, samt nærhet til Oslo og Oslo lufthavn, gjør området attraktivt for datasenteretablering, ifølge selskapet. 

– Treklyngen industripark har en god strategisk plassering, og vi har tilgang til fornybar energi blant annet gjennom avtalen med Ringerikskraft og avanserte løsninger for sirkulærøkonomi, sier Wiljar Nesse, adm. direktør i Digiplex i en melding.

Grønn klynge

Selger er Follum Eiendom, et datterselskap av Viken Skog, som de seneste årene har satset på å utvide industriparken med industrier som skogråstoff, biodrivstoff, biokarbon og datasentre.

Digiplex har syv datasentre fra før, samt ytterligere et senter under oppføring. Selskapet markedsfører seg som en uavhengig leverandør som kun bruker «100 prosent bærekraftig strøm».

Byggestart er ennå ikke fastsatt, og selskapet er i dialog med potensielle kunder som trenger datasenterkapasitet.