<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Schibsted inn i Fixrate

Schibsted investerer 19,5 millioner kroner i Fixrate.

Publisert 25. jan. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
FORTSETTER MED FINETECH: Schibsted og konsernsjef Kristin Skogen Lund.  Foto: Iván Kverme

SCH

Steinkjer-selskapet driver den ledende markedsplassen for bankinnskudd i Norge, og har formidlet flere milliarder gjennom sin plattform. Nå putter Schibsted nesten 20 millioner kroner på bordet for å være med på utviklingen i både Norge og i nye markeder. Det kommer frem i en pressemelding mandag.

Brynjar Ellingsen var med på å grunnlegge Fixrate i 2016 for å gjøre det enklere og mer attraktivt for banker og bedrifter å håndter bankinnskudd. 

– Svært mange bedrifter har lave innskuddsrenter hos storbankene. Ved å bruke vår plattform kan bedriftene finne tilbud på innskuddsrente fra over femti banker, og prosessen for å opprette én eller flere kontoer hos bankene er enkel, sier Ellingsen i Fixrate.

Har 55 banker 

– SPENNENDE: Christian Horn Hanssen, Schibsted. Foto: Schibsted

Fixrate viser også kundene en samlet oversikt over innskuddene, mens for bankene kan tjenesten være en ny kanal til finansiering og ny kunder. 

I dag er det 55 banker og ca. 200 bedrifter som bruker tjenesten. Siden starten har Fixrate formidlet flere milliarder kroner til bankene, og beløpene øker fra måned til måned.

Selskapet har kunder over hele Norge, og begynner nå å se utover landegrensene og først mot nabolandene. 

– Fixrate er et av Norges aller mest spennende fintech-selskaper og vi er svært fornøyde med å investere i Brynjar og hans team, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth.

Schibsted har investert i rekke selskaper innen fintech, både i Norge og Sverige. Blant annet betalingselskapet Dintero, crowdlending-virksomheten FundingPartner og forsikringsselskapet Tillit Forsikring samt Lendo, en sammenligningstjeneste for lån.