<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ropo Capital kjøper norsk inkassoselskap

Ropo Capital kjøper BAHS Kapital. Det finske selskapets mål er å ta teten i det nordiske markedet for fakturering- og innfordringstjenester.

Publisert 19:28 14. mars 2021
Oppdatert 12:05 15. mars 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 306 ord
FÅR FINSK EIER: Inkassoselskapet BAHS Kapital, her ved adm. direktør Tove Giske, selges til finske Ropo Capital. Foto: BAHS Kapital

Det finske inkassoselskapet Ropo Capital gikk nylig inn i det norske markedet med oppkjøpet av Posti Messaging.

Nå har det finske selskapet, som er ledende på fakturahåndtering i Finland, kjøpt inkassoselskapet BAHS Kapital og utvider tjenestetilbudet i Norge ytterligere.

25,5 mill. i omsetning

«Vi har vært vitne til Ropo Capital’s sterke ekspansjon i Finland og Sverige, og vi er glade for å lansere Ropo 24 til våre eksisterende og nye kunder i Norge. Norge er klar for neste generasjons tjenester innen fakturadistribusjon og innfordring», sier Tove Giske, adm. direktør i BAHS Kapital i en kommentar.

BAHS Kapital ble etablert i 2014 av Tove Giske, Ørnulv Bjercke, Helge Stentun, og Espen Aashildrød. De fire hadde lang fartstid fra inkassobransjen, men ønsket å bygge opp og drive et mindre selskap som kunne være mer fremtidsrettet, innovasjonsdrevet og fleksibelt enn de store lokomotivene i bransjen.

I 2019 omsatte selskapet for 25,5 millioner kroner og leverte et driftsresultat på 4 millioner kroner.

Rapo Capitals mål er å være ledende innen forvaltning av fakturatjenester i Norden, med den egenutviklede programvaren Ropo 24. Ropo 24 dekker hele verdikjeden fra fakturautsendelse til pengene er på konto. For kundene betyr det at de kun produserer fakturagrunnlaget, deretter vil fakturautsendelse og hele innfordringsløpet skje i Ropo 24.

10.000 kunder

Ropo Capital fremskynder nå lanseringen av sin invoice lifecycle tjeneste i det norske markedet.

«Vi er i ferd med å introdusere vårt invoice lifecycle konsept i Norge og fornye bransjen med vår unike single service plattform. Vår løsning automatiserer hele faktureringsprosessen fra fakturalevering til betalingsovervåking og inkasso», kommenterer Rickard Westlund, adm. direktør i Ropo Capital.

Etter oppkjøpet av BAHS Kapital vil Ropo Capital Groups totale omsetning øke til nesten 100 millioner euro, og selskapet vil ha rundt 400 ansatte fordelt på syv kontorer i Finland, Sverige og Norge. 

Konsernet betjener mer enn 10.000 kunder og leverer over 170 millioner fakturaer og andre dokumenter årlig.