<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

God start på året for Xplora

Salget av smartklokker opp minst 150 prosent i første kvartal.

Publisert 7. apr. 2021 kl. 11.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
VIL DOBLE SALGET:  Adm. direktør Sten Kirkbak i Xplora håper å mer enn doble salget av smartklokker i år. Foto: Iván Kverme

 

I en oppdatering fra Xplora Technologies kommer det frem at selskapet kan vise til en salgsvekst av smartklokker på minst 150 prosent på årsbasis. Xplora solgte over 60.000 smartklokker i løpet av årets tre første måneder, mot 24.000 i samme periode i fjor. I løpet av hele 2020 solgte Xplora til sammen 216.000 smartklokker. 

– Xplora har sikret viktige nye distribusjonspartnere i nye og eksisterende markeder, noe som vil være viktige bidragsytere til at selskapet leverer våre ambisiøse salgsmål på 500 000 enheter i 2021, sier adm. direktør Sten Kirkbak.

I første kvartal i år har Xplora inngått en rekke nye avtaler over hele Europa. Blant annet i Nederland hvor selskapet er blitt enige om lanseringen av Xplora gjennom T Mobile Netherlands – og på den måten styrket forholdet til morsselskapet Deutsche Telekom. 

I Tyskland ble Xplora enige om nye produktoppføringer med den tyske telespesialisten Tchibo, samt en rekke dagligvareforhandlere.

Rapportfremleggelsen for første kvartal er satt til 20. mai. 

Xplora Technologies

  • Norskregistrert teknologiselskap etablert i 2016.
  • Selskapets hovedprodukt er smartklokker beregnet for bruk av barn.
  • Sten Kirkbak er gründer og adm. direktør.
  • Har i dag rundt 40 ansatte fordelt på kontorer i Norge, Storbritannia, Tyskland og Spania.
  • Ble notert på Euronext Growth i oktober 2020 og har i dag en markedsverdi på 1,7 milliarder kroner.