<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mercell gjør oppkjøp

Mercell offentliggjorde tirsdag kveld at de kjøper de to selskapene Ibistic og CTM Solutions.

Publisert 11. mai 2021 kl. 20.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
VOKSER: Mercell-sjef Terje Wibe (t.h.) sier at oppkjøpene av Ibistic og CTMS øker selskapets europeiske tilstedeværelse. Her sammen med tidligere Schibsted-sjef for M&A, Jacob Møller. Foto: Christian Lien

Anbudsformidlingsportalen Mercell kjøper 100 prosent det danske Ibistic International og det nederlandske CTM Solutions, meldes det tirsdag kveld.

Ibistic står bak skyløsninger for fakturering. Selskapet har 20 ansatte og en EBITDA-margin på 38 prosent i 2020. Selskapet kjøpes for 27 millioner danske kroner, som tilsvarer 36 milloner norske kroner. Ibistic sine kunder vil over tid bli flyttet over til Mercells plattformer.

CTMS har fungert som Mercell sin distributør i det nederlanske markedet og blir nå integrert inn i Mercell Negometrix. Selskapet ble kjøpt for 1,5 millioner euro, som tilsvarer 15 millioner norske kroner.

– Vi fortsetter med å oppskalere, ved å legge til nye produktporteføljer og kundebaser, sa konserndirektør i Mercell, Terje Wibe.