<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Børsfersking starter snart bygging av resirkuleringsanlegg

Resirkuleringsselskapet Pryme har tatt viktige steg i første kvartal og fokuserer på utviklingen av anlegget i Rotterdam. 

Publisert 26. mai 2021 kl. 08.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
RESIRKULERING: Pryme jobber med resirkulering av plastikk. Foto: Dreamstime

 

Pryme hadde ingen driftsinntekter i første kvartal, i likhet med tilsvarende periode i fjor. Driftsresultatet bedret seg noe og endte med et tap på 0,3 millioner euro, mot et underskudd på 0,6 millioner euro i fjor.

I løpet av kvartalet ble selskapet notert på Euronext Growth 16. februar og det hentet 287 millioner kroner i en rettet emisjon. 

I tillegg økte Pryme det eksisterende aktivasikrede lånet fra 3,7 millioner euro til 8,2 millioner. Det representerer 35-40 prosent av ventede investeringer og utgjør et viktig ledd i selskapets ambisjon om å finansiere over 80 prosent av den fremtidige veksten gjennom ikke-utvannende finansiering. 

Pryme har også startet prosessen for å bygge sitt første resirkuleringsanlegg, og bygningsarbeidene vil begynne i august. Igangsetting er planlagt i andre kvartal 2022. Anlegget skal bygges under PlantOne-paraplyen i havnen i Rotterdam med en årlig kapasitet av plastikk på 40.000 tonn, som er beregnet å stige til 60.000 tonn innen 2024. 

Les hele kvartalsrapporten her

Pryme

(Mill. EUR)1. kv./21Hele 2020
Driftsinntekter00
Driftsresultat-0,3-0,6
Resultat før skatt--
Resultat etter skatt--