<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ny jobb for tidligere biltopp – tar rattet i nanoteknologiselskap

Tidligere Bertel O. Steen-sjef Bjørn Maarud er ny adm. direktør i CondAlign. Han har vært arbeidende styreleder i selskapet siden januar.

Publisert 26. mai 2021 kl. 11.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 224 ord
NY STILLING: Bjørn Maarud er heretter adm. direktør i CondAlign. Foto: Håkon Sæbø

Bjørn Maarud er ny adm. direktør i det OTC-registrerte nanoteknologiselskapet CondAlign.

Det betyr at han forlater dagens rolle i selskapet, som er arbeidende styreleder, og at Maarud ikke stiller til gjenvalg til CondAlign-styret ved selskapets kommende generalforsamling.

Der vil Jo Uthus bli foreslått som ny styreleder. Uthus er adm. direktør i CrayoNano, et annet Rune Rinnan-støttet selskap registrert på det norske OTC-markedet, og har sittet i CondAlign-styret siden februar i fjor.

Maarud har vært arbeidende styreleder i CondAlign siden januar i år, og i selskapets styre siden november i fjor.

Tidlig i fjor takket han av som konsernsjef hos Bertel O. Steen etter syv år i stillingen – og 18 år i bilbransjen. Kort tid etter ble han hentet av det svenske PE-fondet Procuritas til jobben som styreleder i frisørkjeden Cutters. I fjor høst returnerte han dessuten til bilbransjen, gjennom å bli styremedlem i det nordiske skadeverkstedkonsernet Werksta – som ble kjøpt opp av Procuritas i 2015.

Unicorn-potensial

Da CondAlign skulle hente 50 millioner kroner i en emisjon i februar, fikk selskapet tegninger for 150 millioner. Emisjonen ble utvidet til 75 millioner.

«Det er en grunn til overtegningen. Investorene ser potensialet», sa Rune Rinnan til Finansavisen da.

Han mener CondAlign har potensial til å bli en såkalt unicorn – et privateid oppstartsselskap som oppnår en verdsetting på 1 milliard dollar.