<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Adevinta og eBay får tommel opp i Storbritannia

Adevinta har fått tommel opp fra britiske konkurransemyndigheter for kjøpet av eBay.

  Publisert 2. juni 2021 kl. 08.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 114 ord
  SIER JA: Britiske konkurransemyndigheter sier ja til Adevinta og adm. direktør Rolv Erik Ryssdal.  Foto: Nerijus Adomaitis

   

  Britiske konkurransemyndigheter (CMA) bekrefter forpliktelsene som er foreslått av Adevinta og eBay for å løse konkurranseproblemene påpekt av CMA. Det godkjenner dermed Adevintas oppkjøp av eBay Classified Group i samsvar med vilkårene for forpliktelsene, ifølge en melding fra selskapet. 

  Avtalen innebærer salg av selskapets primære rubrikkvirksomheter i Storbritannia, som omfatter Shpock, Gumtree UK og Motors.co.uk.

  Adevinta har også kommet til enighet om å selge Shpock til Russmedia Equity Partners, og transaksjonen er ventet å bli gjennomført i dag, onsdag. Russmedia planlegger å fortsette utviklingen av Shpock til en ledende digital plattform for rubrikkannonsering.

  Adevinta vil fortsette prosessen med å fullføre oppkjøpet av eBay Classified-konsernet i andre kvartal 2021, med forbehold om godkjenning fra myndighetene i Østerrike, ifølge meldingen.