<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reddit-hæren har funnet ny aksje – opp 80 prosent siste uke

Blackberry er Reddit-armeens mål onsdag.

  Publisert 3. juni 2021 kl. 14.15
  Oppdatert 3. juni 2021 klokken 16.56
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 206 ord
  OPP: Reddit sender Blackberry-aksjen rett opp på Wall Street. Foto: Bloomberg

  Reddit-hæren, som står bak rakettutviklingen i aksjekursene til blant andre GameStop og kinogigant AMC, har funnet en ny aksje.

  Det er den bortgjemte og glemte mobiltelefonprodusenten Blackberry som nå kan se aksjekursen skyte opp 80 prosent siste uke. 

  Selskapet har nå endret strategi og jobber med datasikkerhet. Siste fire kvartal har selskapet tjent rett under 1 milliard dollar – 8,3 milliarder kroner.

  I førhandelen på Wall Street er aksjen nå opp 16 prosent etter småaksjonærene på Reddit-tråden WallStreetBets har rettet oppmerksomheten mot tech-aksjen.

  Blackberry har endt opp 32 og 15 prosent de to foregående handelsdagene på Wall Street. Handelsvolumet har økt voldsomt fra mindre enn 5 millioner 24. mai til over 346 millioner onsdag.

  AMC mest omsatt

  AMC-aksjen har også steget voldsomt de siste ukene.

  Siden 21. mai er aksjen opp rett i underkant av 500 prosent. Gårsdagens handelsvolum lå på 707,5 millioner aksjer. Snittet over de siste 30 dagene har ligget på 142,1 millioner.

  Det gjør AMC til den mest handlede aksjen på tvers av de ledende amerikanske indeksene.

  – AMC er den mest omsatte aksjen om vi ser på internasjonale selskaper, og har nå overtatt toppen fra GameStop. Begge er shortskvis-aksjer som har fått mye fokus på Reddit-forum, sa Bård Kittelsrud, leder for aksjehandel på internett i DNB Markets, til Finansavisen tidligere i dag.