<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Droneselskap kjøper tysk utvikler og produsent

Nordic Unmanned har sikret seg den tyske droneutvikleren og produsenten, AirRobot. 

Publisert 20:19 12. juli 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 197 ord
KJØPER: Nordic Unmanned og adm. direktør Knut Roar Wiig har vært på handletur i Tyskland.  Foto: Nordic Unmanned

 

Droneselskapet Nordic Unmanned har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i den tyske droneutvikleren og produsenten AirRobot, ifølge en børsmelding mandag kveld. 

Oppkjøpet sikrer Nordic Unmanned verdensledende ubemannet teknologi, og utvider selskapet produkt- og kundeportefølje innen forretningsområdet logistikk og forsvar.

«Den utvidede produktporteføljen innen forretningsområdet logistikk og forsvar vil bidra sterkt til vår kommuniserte vekststrategi frem mot 2025», sier Knut Roar Wiig, adm. direktør i Nordic Unmanned, i meldingen.

Nordic Unmanned 

  • Norsk leverandør av dronesystemer og tjenester. 
  • Produktene bistår til overvåkning av utslipp, oljesøl, logisitikk og robotisering, forsvar, inspeksjon av kraftledninger og forsikringsinspeksjon. 
  • Selskapet tilbyr også programvareløsninger og andre konsulenttjenester.

AirRobot ble grunnlagt i 2005 og hadde en omsetning på 2,3 millioner euro i 2020 og en resultatmargin før skatt på fem prosent. Selskapet er en langvarig leverandør for det tyske forsvaret med både dronesystemer og vedlikehold. 

Transaksjonen gjøres opp med 80 prosent i kontanter og 20 prosent i Nordic Unmanned-aksjer, til en samlet verdi på 4,45 millioner euro, cirka 45,9 millioner kroner. 

Transaksjonen er underlagt godkjenning fra tyske myndigheter og forventes å bli godkjent før årsskiftet.

Nordic Unmanned-aksjen er opp 24,60 prosent i år, til 39,25 kroner.