<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardær Mark Cuban om dogecoin: – Å si at DOGE ikke har en plass blir feil

Milliardær Mark Cuban mener det blir feil å si at den «useriøse» kryptovalutaen dogecoin ikke har en plass i kryptomarkedet.

  Publisert 17. aug. 2021 kl. 18.48
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 299 ord
  MEME: Mark Cuban mener dogecoin kan ha kommet for å bli. Foto: Dreamstime

  Den amerikanske mangemilliardæren Mark Cuban forsvarer kryptovalutaen dogecoin på Twitter, til tross for at han selv kun sitter på dogecoin til en verdi tilsvarende 449 dollar.

  I en Twitter-post skriver han at «poenget med DOGE som folk ikke skjønner er at DOGEs ufullkommenheter og enkelhet er de største styrkene. Du kan bare bruke den til å gjøre to ting: Bruk den eller HODL den. Begge er enkle å forstå. Og det er billig å kjøpe. Noe som gjør det til et fellesskap som alle kan bli med og nyte.»

  HODL refererer til «hold», og betyr å sitte med verdiene i påvente av en potensiell prisoppgang.

  I en annen post skriver Cuban at han ikke foretrekker dogecoin over bitcoin, men legger til at «å si at DOGE ikke har en plass, er feil.»

  Useriøs krypto

  Dogecoin ble opprettet av Billy Markus i 2013, for det meste som en spøk. Kryptovalutaen ble basert på det da populære memet «doge», som baserer seg på en Shiba inu-hund, men ble raskt irrelevant og glemt bort. Frem til i vinter.

  Milliardær og Tesla-gründer Elon Musk postet i februar flere Twitter-meldinger med diverse memes og referanser relatert til dogecoin. Resultatet ble at dogecoin steg med om lag 24.000 prosent.

  Dette er dogecoin

   
  • Da bitcoin begynte å bli en seriøs aktør i 2013, bestemte utvikleren Billy Markus å utvikle en enkel kryptovaluta nærmest som en spøk. Kryptovalutaen ble basert på dataspillet «Animal Crossing», og Markus kalte valutaen for «bells», spillets virtuelle valuta.
  • Bells ble derimot ingen suksess, og ifølge Markus selv ble valutaen «hatet» av personer på nett.
  • Det var da utvikleren Jackson Palmer fikk ideen om å basere en kryptovaluta på det da svært populære internett-memet «Doge», og Markus rekonfigurerte bells til det vi i dag kjenner som dogecoin.