<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjempeavtale for Sandnes-droner

KVS Technologies inngår partnerskap med Spright i USA, med et kraftnett som teller 5 millioner kilometer med ledninger.

  Publisert 16. sep. 2021 kl. 08.43
  Oppdatert 16. sep. 2021 klokken 09.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 180 ord
  SKAL TIL USA: Dronen Explorer E30, utviklet av KVS Technologies i Sandnes. Foto: KVS Technologies

  Sandnes-baserte KVS Technologies har inngått en strategisk avtale med amerikanske Spright om levering av droneinspeksjonstjenester for kraftnettet i USA, heter det i en pressemelding.

  Kontraktssummen oppgis til 60 millioner dollar.

  Elektrifiseringsbehov

  KVS Technologies har utviklet og kommersialisert en løsning som kan hjelpe nettselskapene med å dekke de økte behovene til elektrifisering og øke kapasiteten i nettverkene sine.

  Løsningen består av et spesialdesignet, ubemannet luftfartøysystem, Explorer E30, myntet på å utføre autonome og utslippsfrie luftinspeksjoner i stor skala. 

  Sandnes-selskapet leverer ifølge meldingen tjenester til over 10 prosent av nettselskapene i Norge, og har utført over 3.000 såkalte BVLOS-inspeksjoner (Beyond Visual Line of Sight) av strømnettinstallasjoner i Europa.

  5 millioner kilometer

  Spright er droneavdelingen i Air Methods, et ledende selskap innen luftfartsbaserte medisinske tjenester som årlig leverer livreddende hjelp til over 70.000 mennesker i USA. Spright har et Part 135-sertifikat som gjør det mulig å utføre BVLOS-droneflyvninger uten unntak og i samsvar med det fulle regleverket håndhevet av amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA).

  KVS-avtalen gjør Spright i stand til å skalere opp i Nord-Amerika, og vekstpotensialet oppgis som betydelig: USA har rundt 5 millioner kilometer med kraftledninger, mot omtrent 100.000 kilometer i Norge.