<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nekter å selge – tar tilsynet til retten

7. februar neste år møtes Schibsted og Konkurransetilsynet i Gulating lagmannsrett. Mediekonsernet ønsker retten til å beholde Nettbil.

Publisert 4. nov. 2021 kl. 19.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
TIL RETTEN: Schibsted og kommunikasjonsdirektør Atle Lessum. Foto: NTB

I midten av september ble det klart at Schibsted drar tilsynet for retten.

– Vi har hele tiden vært uenig i Konkurransetilsynet og Konkurranseklagenemdas vedtak, og ønsker å få saken prøvd for retten. Vi mener kjøpet av Nettbil ikke er konkurransevridende, sier kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Atle Lessum, til Medier24, som først meldte om rettsdatoen.

Det var i mai at Konkurranseklagenemnda ga Konkurransetilsynet medhold i vedtaket som innebærer at Schibsted må selge sine aksjer i Nettbil. Kjøpet ble kjent i juni i fjor.

– Konkurransetilsynet har gitt tilsvar, og ser nå fram til å få saken godt belyst når den skal opp for Gulating lagmannsrett i februar. Konkurransetilsynet mener fortsatt at Schibsteds kjøp av Nettbil i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse, slik at kjøpet må forbys, sier Lisa-Mari Moen Jünge hos Regjeringsadvokaten, som representerer Konkurransetilsynet i saken.

(©NTB)