<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Netflix øker prisene

Netflix øker prisene for amerikanske og kanadiske brukere.

  Publisert 15. jan. 2022 kl. 15.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 217 ord
  ØKER PRISENE: Netflix skrur opp prisene i USA og Canada for å bedre konkurrere på innhold. Foto: AFP

  Netflix har ifølge Reuters økt prisene på abonnementer for amerikanske og kanadiske brukere med mellom 1 og 2 dollar, avhengig av abonnementstype.

  Dermed øker prisene for et standardabonnement i USA fra 13,99 til 15,49 dollar, mens det i Canada økes fra 14,99 til 16,49 kanadiske dollar. Økningen skjer for at selskapet skal kunne finansiere nytt innhold, for å bedre konkurrere i det som etter hvert har blitt et marked med mange aktører.

  Forrige gang Netflix økte prisene i USA og Canada var i oktober 2020, og prisøkningen vil ha umiddelbar effekt for nye kunder.

  «Vi har skjønner at folk har flere valgmuligheter innen underholdning enn noen gang tidligere, og vi er forpliktet til å levere en enda bedre opplevelse til våre medlemmer», sier en talsperson i Netflix ifølge Reuters.

  – Netflix har klart å tiltrekke seg nye kunder til tross for tidligere prisøkninger, hvilket viser at deres medlemmer er villige til å akseptere høyere kostnader. Det beviser at Netflix har prismakt, sier Evercore-analytiker Mark Mahaney ifølge Reuters.

  Selskapet legger frem fjerdekvartalstall neste uke, hvor analytikerne venter at selskapet vil rapportere 8,5 millioner nye abonnenter i perioden oktober til desember, som bringer totale brukere til 222 millioner.

  Ifølge Refinitiv-konsensus ventes det at selskapet vil rapportere 7,7 milliarder dollar i omsetning, med et resultat pr. aksje på 0,82 dollar.