<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil teste hjerneimplantat på mennesker

Elon Musk søker forskningsleder og koordinator til sitt selskap Neuralink.

Publisert 21. jan. 2022 kl. 15.35
Oppdatert 21. jan. 2022 klokken 15.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
AMBISIØS: Håper på å implantere den første mikrochipen allerede i 2022. Foto: MIKE BLAKE

Neuralink har allerede utviklet microchiper som lar aper fjernstyre videospill med tankene sine. Nå mistenkes det at selskapet er klart for å implantere mikrochipene inn i menneskehjerner, skriver Bloomberg torsdag kveld.

Disse mistankene kommer av at selskapets har publisert to stillingsannonser på sin nettside, der de søker en forskningsleder og en koordinator. En av arbeidsoppgavene beskrevet i stillingsannonsen vil være å «sette sammen et team som er ansvarlig for Neuralinks kliniske forskningsaktiviteter».

I desember sa Elon Musk, adm. direktør i Neuralink, at selskapet har ambisjoner om å implantere den første chipen i en menneskehjerne allerede i 2022, ifølge en video fra Wall Street Journal

Det er derimot ikke første gang at Musk kommer med ambisiøse utsagt; i 2019 sa han at Neuralink siktet seg inn på å implantere mikrochipen i mennesker i 2020.

Det er ikke helt klart hvor langt Neuralink har kommet i prosessen. Generelt ansettes forskningsledere tidlig i deres samhandling med FDA, for å hjelpe til med å designe forsøk på en måte som maksimerer sjansene for at de bli godkjent, skriver Bloomberg.