<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norne anbefaler teknologiaksje etter flere dager med kursfall

Norne Securities oppgraderer ContextVision fra hold til kjøp.

    Publisert 23. feb. 2022 kl. 18.17
    Oppdatert 23. feb. 2022 klokken 18.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 228 ord
    KJØP: Norne Securities oppgraderer ContextVision-aksjen til kjøp. Foto: ContextVision

     

    Torsdag 17. februar presenterte ContextVision sine kvartalstall, noe som endte med en kursoppgang på 2,4 prosent til 13 kroner. Siden har aksjen falt hver eneste dag, og onsdag sluttet den på 10,11 kroner. 

    Nå har Norne Securities oppgradert aksjen fra hold til kjøp, samtidig som kursmålet kuttes fra 14 til 13 kroner.

    «Etter rapporten og aksjekursfallet oppgraderer vi vår anbefaling fra hold til kjøp med et litt mer konservativt kursmål på 13 kroner», skriver analytiker Tomas Skeivys. 

    Kvartalstallene

    I fjerde kvartal 2021 omsatte ContextVision for 27,4 millioner svenske kroner, opp fra 23,5 millioner svenske kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 10,9 millioner svenske kroner.

    «Året ble avsluttet med rekordsalg etter tre rekordkvartaler på rad. Spesielt gjorde salget av ultralydproduktene det svært bra og selskapet fikk en kraftig vekst», skrev ContextVision i kvartalsrapporten.

    Etter strategiendringen ble det under en ekstraordinær generalforsamling i desember fattet beslutning om å skille ut Inify Laboratories som et eget selskap. ContextVision har som mål å notere det nye selskapet på Euronext Growth.

    ContextVision

     
    • Et selskap innen medisinsk teknologiprogramvare som spesialiserer seg på bildeanalyse og kunstig intelligens. 
    • Global markedsleder innen bildeforbedring og partner til ledende produsenter av ultralyd-, røntgen- og MR-utstyr over hele verden. 
    • Selskapets teknologi hjelper klinikere nøyaktig å tolke medisinske bilder, et avgjørende grunnlag for bedre diagnose og behandling. 
    • I 2020 gikk selskapet inn i det raskt voksende markedet for digital patologi. 
    • Største aksjonær er Magne Jordanger.
    • Administrerende direktør er Fredrik Palm.