<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Vokser eksplosivt raskt

Svenske PodX jakter podcastselskaper og ser store muligheter i Norge.

Publisert 7. april 2022 kl. 13.20
Oppdatert 7. april 2022 klokken 13.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
OPPKJØP: Pophouse-deleier Björn Ulvaeus og Staffan Rosell i PodX. Foto: Markus Crepin

Podcast vokser i et forrykende tempo og generer store inntekter for mediehusene rundt om i verden. Her i Norge troner NRKs Oppdatert, Aftenspostens Forklart og NRKs Lørdagsrådet på podtoppen denne uken med flere hundretusen avspillinger.

Med ABBA-legende Björn Ulvaeus på laget jakter nå svenske PodX med å finne de beste kreatørene å investere i innen podcastindustrien i Norge. 

Selskapet ønsker å bli en ledende internasjonal innholdsaktør innen podcastproduksjon.

– Vi vil tidlig være med i podcastindustrien hvor vi ser muligheter i et marked som vokser eksplosivt raskt. Det finnes mange dyktige innholdskreatører med stort potensial for kommersiell utvikling, sier Johan Lagerlöf, Head og Investment hos Pophouse.

PodX planlegger å kjøpe seg inn i selskaper i mange land og dra nytte av fordelene å drive stort gir. Per i dag har selskapet en ledelse i Stockholm samt agenter og samarbeidspartnere i Europa og i Latin-Amerika.

– Vi vil hjelpe podcastkreatører med å utvikle seg og vokse. Det finnes mange talenter i bransjen, men mange mangler ressurser for å realisere sine drømmer. PodX skal være aktive eiere å tilby finansiering, forretningsutvikling, internasjonalisering og kommersialisering, sier Staffan Rosell, adm. direktør i PodX.

Svenskene har allerede dialog med spennende aktører, ifølge pressemeldingen. Oppkjøperen ser også potensial i Latin-Amerika, India og Afrika.