<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kursfall etter oppdatering

Meltwater faller på børs etter å ha lagt frem handelsoppdateringen for første kvartal. – Vi er tilfredse med starten av året, sier direktør Alexandra S. Bjertnæs.

  Publisert 19. apr. 2022 kl. 07.25
  Oppdatert 19. apr. 2022 klokken 14.18
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 255 ord
  STORAKSJONÆR: Gründer og styreleder Jørn Lyseggen i Meltwater. Foto: Bård Gudim

  MWTR

  Medieovervåkningsselskapet er tirsdag ettermiddag ned 2,3 prosent til 12,95 kroner. Dermed fortsetter kursfallet i aksjen som så langt i år er halvert på børs.

  Fallet skjer etter at selskapet kunne vise til at de årlige gjentagende inntektene (ARR) økte med 20 prosent i første kvartal i år, til 453 millioner dollar. 

  – Vi er tilfredse med starten på året, hvor vi opprettholder de sterke vekstratene fra slutten av 2021, sier strategi- og kommunikasjonsdirektør Alexandra S. Bjertnæs. Hun fortsetter:

  – Fjerde kvartal ga oss et godt driv inn i 2022 og vi er glade for at det har fortsatt gjennom første kvartal, som historisk har noe lavere etterspørsel og vekst.

  Tidligere tirsdag var kursen notert nede i 12,71 kroner. Meltwater-aksjen hadde da aldri blitt handlet lavere etter selskapets inntreden på børs i desember 2020.

  Gjentar mål

  Meltwater opplyser videre at de kommuniserte målene for i år går i henhold til planen. Selskapet har tidligere uttalt et ARR-mål på rundt 550 millioner dollar, med en justert EBITDA-margin på 6–7 prosent og positiv kontantstrøm.

  «Det har følgelig vært utfordringer på grunn av den utfordrende geopolitiske situasjonen og nye nedstengninger i Kina, men ingen av dem påvirker våre forventninger og mål for 2022», skriver selskapet.

  Pareto Securities-analytikerne Fridtjof Semb Fredricsson og Kristoffer Hagevik har en kjøpsanbefaling på Meltwater-aksjen. De mener selskapet leverte som ventet.

  «Tar man til grunn at flere andre SaaS-selskaper (programvare som tjeneste, red. anm) har lagt frem oppdateringer under forventningene, og at Meltwater sammen med andre teknologiaksjer har falt på børsen i år, anser vi dette som en positiv ARR-oppdatering», heter det i en fersk rapport.